Translate

06 listopadu 2012

Krátký pozdrav ze Zelenče, jak se máme a o komínikovi

Už jsme doma dva týdny. Čas ubíhá, jako splašený. Na jednu stranu dobře, už bych byl nejradši zase na lodi, ale na druhou stranu tady zbývá ještě spousta práce.

Co vlastně děláme? Nejvíce času teď věnujeme doodpojení z Matrixu. Už více lidí se mě ptalo o čem to vlastně pořád mektám. Představte si, že 25 roků žijete, chodíte do práce, podnikáte .... atd. a pak najednou máte všechno uzavřít a na tři roky odjet. Uff, takových nitek a hadiček a pojítek, které člověk tady v evropské civilizaci stačí nadělat, Takových smluv, závazků, daňových a jiných přiznání a všeho možného tady musí dávat a teď se musí odpojit a to tak, abychom se sem mohli vrátit a hned nás nezavřeli :-). A do toho předáváme dům.

V mezičase se připravuji na zkoušky z astronavigace, Pája chodí na školení první pomoci. Doháníme poslední očkování a také pracujeme na plánování a přípravě plaveb, které nás po návratu na Perlu čekají. Je toho dost, že? A teď ještě ten kominík.

V dalekých exotických zemích platí, že čím je země zaostalejší a chudší, tím více byrokracie a složitého papírová a absurdních situací. Dnes jsem, vycvičen z dalekých zemí, s pokorou zaplatil 930Kč za revizi komína (podle vyhlášky xy se má provádět 1 x ročně). Když pan kominík přijel a vypsal mi papír a já pořád čekal, co, že za úkony bude na našem 50cm dlouhém komínu od plunového kondenzačního kotle starého 3 roky dělat, tak mi řekl, že je to celé hloupost, protože na těchto kotlích není co udržovat, ani čistit a v podstatě kontrola spočívá v tom, že se koukne, že tady máme stále stejný kotel. A víte co je ještě zajímavější, že podobně proběhne revize kotle samotného, což bude jiný pán s jiným papírem, ale ten se také jen podívá a ten nás prý bude stát 1300,- (ceny se lišili od 1300-2500,-). Tak tedy neví, kde přesně je v tomhle tvorba přidané hodnoty.

A na závěr bych jen chtěl připomenout, že Pája začala na 24.11. organizovat malé předvánoční setkání přátel jachtingu. Tak, jestli budete mít čas, přijeďte se za námi podívat a napište předtím Páje mail, ať máme dost jednohubek.

Přeji krásný podušičkový víkend,

Petr

1 komentář:

  1. That discusses, made from Newark Paperboard Generators �Super Challange Chipboard�, can be company nonetheless not necessarily far too coarse, for the reason that they must be delivering composing without having a flat work surface to choose from; as well as should there be an appartment area out there, typically the cushion will certainly are situated washboard about the idea due to your well-constructed electrical wiring right up main. https://imgur.com/a/RAuyYzv https://imgur.com/a/RpKw6r9 https://imgur.com/a/WKxp10W https://imgur.com/a/scHqVVk https://imgur.com/a/RtiNlPY https://imgur.com/a/txqqoAc https://imgur.com/a/EcYCFum

    OdpovědětVymazat