Translate

18 září 2012

Posádka je na lodi, vyplujeme asi ve středu ráno

Posádka přiletěla včera večer do Malagy, noc strávili v hotelu a dnes měli turistický den v Malaze. Na loď dorazili z Malagy o půl osmé večer. My jsme s Pájou čas využili na práci na lodi. Náš, již tak oblíbený úklid a pak nás po dalších 250 hodinách čekala výměna oleje, filtrů, impeleru atd. Kromě toho jsem konečně domontoval větrné kormidlo. To všechno samotné je práce, ale sehnat všechny pořebné díly, v tom máme tedy opravdu rezervy. Dnes jsme obešli tady v La Linea a na Gibraltaru asi 4 různé obchody. V každém obchodě jsme sehnali něco, protože nikde neměli všechno. Nakonec jsme stejně museli počkat ještě na dodávku z německého Yanmaru, kterou jsme objednali ještě v Čechách. Nachodili jsme zase spoustu kilometrů .....

Na Gibraltar jsme tentokrát šli pěšky a zrovna před námi spadly šraňky před runwayí a za chvilku už přistávalo letadlo. Tady totiž vede silnice přes letiště a když má letět letadlo, tak spustí závory, přejedou plochu kudy se jezdí úklidovým autem, pak přistane nebo vzlétne letadlo.

Na zítra mi ještě něco zbylo, ale to hlavní - motorový olej, olejový a palivový filtr mám hotový. No a zítra hlavně budeme nakupovat. Musíme pořídit proviant na 6 dní. Na Madeiru nás čeká 600NM. Předpověď počasí je bohužel dost proměnlivá. Bouře Nadin, o kterém jsem psal na webu bude sužovat zejména Azorské ostrovy. Počasí pro naši plavbu to ovlivňuje jen tím, že budou asi poměrně velké vlny.

Zkrátka, zítra pořídíme zbytel proviantu, večer odplouváme z maríny. Přes noc budeme na kotvě před marínou a ve středu odplouváme 2 hodiny po přílivu, tedy v 7 hodin. Už se těšíme, na moře, na plavbu, rybaření ... kynedril a vůbec.

Posíláme pozdravy domů!

Žádné komentáře:

Okomentovat