Translate

08 dubna 2012

Už jsme zpátky v Sukošanu 5.4.-8.4.2012

Tak včera večer jsme se vrátili do Sukošanu. Byla tak špatná předpověď (přechod studené fronty, Bora NE až 70 uzlů), tak jsme po proclení a odpočinku statečně na vítr dojeli na plachty do Sukošanu.
Jak bylo v Benátkách? Jednoduše super! Příjezd byl opět náročný díky mlze a vlnám. Hned, co jsme projeli za první vlnolam, tak bylo vše v pohodě. Vjezd do Benátek je impozantní a ten dopravní ruch na vodě, to byste museli vidět. Trajekty, místní vodní autobusy, vodní taxíky, čluny, do toho občas nějaká nákladní loď ... Když jsme viděli ten ruch, tak jsme se rozhodli nechat loď na noc v maríně San Marco, hned naproti Dóžecímu paláci :-) Rychle převléknout a už jsme se kývali v autobuse přes kanál na stanici Sant Marco. Atmosféra Benátek je úžasná. Brzy jsme přešli po mostě z turistické části do historické části s trhy, tavernami a bary. Úplně mě to nadchlo.
Ráno jsme vyráželi v 7. Ve stejnou chvíli s námi z maríny vyplouvalo asi 7 onedesignů Elan, které jeli na regatu do Puli. Když jsme vypluli z Benátek, tak bylo chvilku suníčko, ale po obědě přišla mlha .... a ta vydržela až do 8 do večera. Tak jsme pluli naslepo podle radaru a jen z dálky poslouchali mlhové signály velkých lodí. Noc byla skákací. Pluly jsme na motor proti větru a vlnám. Aspoň ta mlha zmizela. nepotkali jsme skoro žádné lodě.
Do Božavy jsme na celníé molo dorazili v 10 hodin dopoledne. Celník se šel podívat dovnitř a nejvíc ho zajímala naše lednička, tak jsme přišly o jednu lahev vína. Ještě jsem mu ji musel donést v tašce do kanceláře. Smutný příběh.
Co bylo v předpovědích, tak opravdu přišlo, venku se teď čerti žení. Já odstraňuji poslední mouchy a Pája pomalu balí věci na vyprání. Vyrazíme domů asi zítra. Těším se na kluky, ale jinak se mi z Perly vůbec nechce.
Tak brzy na viděnou doma, Petr